Sund jordbærtærte

RUS_4812

Jeg ELSKER jordbærtærte! Det er helt klart en af de bedre desserter, men også ret usundt… Marcipan, chokolade, mørdej, fløde osv. Så derfor tænkte jeg på, om ikke man kunne lave en lidt sundere version. Så selvfølgelig prøvede jeg. Det resulterede i et kæmpe rod i køkkenet, men også en ret god tærte. Og så næsten “raw”! Selve tærten består af en bund med hjemmelavet chokolade, en bananis-masse eller nicecream, jordbær og gelé. Så teknisk set også en is-tærte, hvis der altså er noget der hedder det. Men den smager fantastisk, især på en varm sommerdag i skyggen med et glas hyldeblomstsaft!

RUS_4820

Til en lille tærte (omkring 3-4 stykker) skal du bruge…

INGREDIENSER:

Bund

40 g. mandler

4 dadler

2 g. kokosolie

25 g. havregryn

Alle ingredienser blendes, og mases ud i en tærteform.

Chokolade

1 spsk. kokosolie

2 tsk. kakaopulver

1-2 tsk, sirup eller andet sødestof

Bland alle ingredienserne og smag til med sirup, alt efter hvor sød din chokolade skal være. Hæld noget ud over tærtebunden, men husk at gemme lidt til pynt. Put herefter tærten i fryseren, så chokoladen kan størkne.

Ismasse

1 frossen banan

Lidt vanilje

Blend banan og vanilje  evt. med lidt mælk, så det går nemmere til en ensartet masse. Spred din ismasse ud over chokoladelaget, og put tærten tilbage i fryseren.

Når ismassen er frossen nok, puttes lidt jordbær på toppen som pynt.

Gelé

5 jordbær

Lidt vand

Lidt sirup

1 blad husblas

Mas og kog jordbærrene i lidt vand og sirup. Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min. Kram vandet fra husblassen og smelt det i jorbærblandingen. Tag det af varmen, lad køle ned, og hæld over jordbærrene der står på ismassen.

Pynt

Hjemmelavet chokolade

Kokos

Pynt din tærte med chokoladesovsen og lidt kokosflager. Nyd!

/Cat

RUS_4807