Rabarbertærte Juli

Nu har vi rabarbere i haven og i store mængder, det er mega godt, fordi vi elsker rabarber. Bortset fra den ubehagelige fornemmelse man får på tænderne, som vi har fundet en løsning på: Nonoxal. Nonoxal neutraliserer den oxalsyre, der både er i rabarber og spinat. Men der skal bare bruges 2 tsk. nonoxal pr. liter saft/kompot osv. Det kan købes over det hele, og virker super godt!

Og rabarber kommer der også nok af her, for vi har fået jordhvepse lige under rabarberbusken, og er blevet nødt til at fælde dem alle sammen. Med en hækklipper…

RUS_5571

Men videre til opskriften:

Ingredienser

Bund:

90 g mel

75 g smør

Lidt vand

1 spsk sukker

evt lidt vaniljesukker

Fyld:

4 rabarbere

1 dl vand

4 spsk sukker

1 dl hindbær

Nonoxal

Fremgangsmåde:

Bund:

  1. Ælt mel og smør let sammen.
  2. Kom sukker og evt vaniljesukker i.
  3. Kom vand på hænderne og ælt dejen sammen til en lille bold.
  4. Smør en tærteform.
  5. Mas dejen ud i et tyndt lag.
  6. Forbag tærten ved 200 grader varmluft i 8 minutter.
  7. Lad den køle af.

Fyld:

  1. Rens rabarberne og skær dem i små stykker.
  2. Kom rabarber, hindbær, vand og sukker i en gryde og lad det koge ud.
  3. Blend kompotten godt så der ikke er nogle klumper i.
  4. Kom den varme kompot op i tærteformen og bag tærten igen i 5 min ved 200 grader varmluft.
  5. Pynt tærten med friske hindbær
  6. Nyd!!!
RUS_5577

/Kir & Cat