Rabarber is Juni

Nu er det jo endelig blevet sommer, sådan rigtig sommer, med solskin og blå himmel og varme, masser af varme, og så var det jo oplagt at månedens kage skulle blive en is. Den her is er lavet af friske rabarbere og stikkelsbær fra min egen have men man kan helt sikkert også bruge frosne hvis man ikke har nogen i sin have.

 

RUS_6579

 

Ingredienser:

 

Sorbet:

400 g rabarber

100 g stikkelsbær

3,5 dl sukkerblanding (link her [Link])

Saft fra ½ citron

1 tsk nonoxal, da der bliver ½ liter saft

 

Butterdejsskåle:

3 plader butterdej

  1. 25 g mel

 

Chokoladeskeer:

120 g smeltet chokolade

evt. lidt spiseligt glimmer

 

RUS_6576

 

Fremgangsmåde:

Sorbet:

  1. Bland alle ingredienserne i en mellemstor gryde, og lad det koge helt ud
  2. Læg en si med et forklæde ovenpå en skål og si massen/saften igennem.
  3. Hæld massen i en ismaskine i lad den fryse til is (No shit)

 

Butterdejsskåle:

  1. Rul dejen så tyndt ud at man kan se bordpladen igennem dejen.
  2. Skær cirkler på ca 14-15 cm i diameter.
  3. Vend en muffinplade om og smør den godt!!! Kom cirklerne på så det former en lille skål
  4. Bag skålene i ca. 6,5 minut ved 200 grader varmluft, og lad dem køle fuldstændigt ned før du kommer isen i.

 

Chokoladeskeer:

  1. Bland det spiselige glimmer og en lille smule vand sammen og pensel det i ske formene (som du fx. kan få her [Link])
  2. Temperer chokoladen og hæld den i formene (De skal være helt fyldte)
  3. “Pop” chokoladerne ud af formene og kom dem ovenpå is skålene.
  4. Nyd!!

 

RUS_6574

 

/Kir