Pitabrød

Hej, idag kommer der en opskrift på halv grove pitabrød som er perfekte til frokosten eller aftensmaden.

I  mogen skal jeg til Bali med familien og der er ikke særligt godt internet så jeg ved ikke om der kommer nogle indlæg op, jeg vil prøve så godt jeg kan, men jeg kan ikke love noget.

 

Ingredienser:

3 dl lunkent vand

25 g gær

2,5 spsk olivenolie

1 tsk salt

100 g grahamsmel

hvedemel (jeg brugte ca. 500 g)

RUS_8179

Fremgangsmåde:

  1. Kom vand i en skål og opløs gæren deri.
  2. Tilsæt olie, salt og grahamsmel og rør godt.
  3. Tilsæt hvedemel indtil det bliver en sammenhængende dej som ikke klistrer på fingrene.
  4. Ælt dejen i 5-10 minutter, til dejen er blød og smidig.
  5. Lad dejen stå og hæve i ca. 1 time.
  6. Del dejen i 8 stykker og tril dem til kugler.
  7. Rul kuglerne flade og lad dem efterhæve i 5-10 minutter.
  8. Forvarm ovnen til 225 grader alm. ovn.
  9. Sæt en bageplade med bagepapir ind, så den bliver varm sammen med ovnen.
  10. Bag pitabrødene i 5-8 minutter, (og håb på de bliver hule) 😉
  11. Lad dem køle helt.
  12. Nyd!

RUS_8180

 

/Kir