Paris inspirerede macarons Maj

Da vi var i Paris sidste år i maj, bestemte vi os for at smage så mange macarons som muligt.

Og Paris er et ret godt sted at begynde. Nogle af butikkerne er lidt overvurderede, men oplevelsen er det hele værd.

Vi var på Ladurée og der var macarons med alt, med chokolade, med lakrids og der var også macarons de kaldte for Marie-Antoinette macarons (som smagte af rosenparfume)

RUS_8092

Ingredienser:

Giver 6 macarons

50 g mandelmel

100 g flormelis

1 spsk Kakao

ca 40 g æggehvide el. Ca 1 stor hvide

Fyld:

1 ds kondenseret mælk

2 tsk salt

 

Fremgangsmåde:

  1. Pil papiret af dåsen med kondenseret mælk og læg den ned i en gryde med vand lad det småkoge i ca 3 timer.
  2. Sigt de tørre ingredienser sammen
  3. Pisk æggehviderne helt stive
  4. Bland de tørre ingredienser sammen med æggehviderne
  5. “Fold” dejen ind mod skålens kant med en dejskraber
  6. Test om dejen er god ved at tage lidt dej og kom det ned i det andet dej, hvis dejen “smelter” sammen i løbet af 30-60 sekunder er den god.
  7. Kom dejen i en sprøjtepose og tryk 12 små macarons ud på et stykke bagepapir.
  8. Lad dejen hvile i ca 15 min.
  9. Bag dem i 12-15 min eller til de er helt hårde ved 160 grader varmluft.
  10. Lad kagerne køle.
  11. Åbn dåsen med den kondenserede mælk.
  12. Bland salt og karamel sammen.
  13. Sprøjt karamellen ud på en bund macaron og sæt en top på.
  14. Evt. pynt el. mal med lidt spiseligt glimmer blandet med vand eller klar alkohol.
  15. Nyd!

RUS_8108

/Kir og Cat