Paris 2016

Så er vi tilbage igen! Vi har været ude at rejse – til Paris, og har derfor ikke lagt så meget op, men vi har en masse gode idéer til nye indlæg!
Men allerførst en lille beskrivelse af Paris og franske kager. (For fransk mad er ekstremt underligt: Snegle, løgsuppe og råt kød…) Men deres kager og brød er virkelig gode. Specielt det “La Tradition Chocolat” vi fandt på en lille cafe ved kanalen st. Martin. En helt klar yndling, og opskriften kommer snart!

Herunder er udsigten fra Montmartre og Sacre-Coeur ud over Paris.

RUS_3960RUS_4364

Paris er en helt fantastisk flot by, og vi elskede alle de små gader pladser. Vi boede på Rue Tardieu, og havde derfor liiiige udsigt til toppen af Sacré-Coeur, der ligger på toppen af Montmartre. Så egentlig lige midt i det hyggeliste kvarter! Billederne her, er fra trapperne ved Sacré-Coeur(der giver god træning, med omkring 200 trin!) og “Place du Tertre” en plads, hvor kunstnere, restauranter og små butikker befinder sig.

RUS_3948RUS_3959

Her kommer et par af vores tips, når du besøger Paris:

  • Hvis du skal se/op i Eiffeltårnet, så er et af de bedste tidspunkter lige omkring solnedgang, hvor du både kan se byen i lys og mørke. (Billedet nedenunder er fra Eiffeltårnet omkring kl. 21:00)
  • Giv tid, til bare at gå rundt i Montmartres gader. Der er nogle af de hyggeliste steder og caféer.
  • Hvis I skal spise brunch, er det klart nemmest at finde en restaurant/café om søndagen. Mandag er fuldstændig umulig!
  • En sejltur på Seinen er en rigtig god måde, at komme rundt og se indre Paris på. Bla. Notre Dame, Eiffeltårnet, Louvre osv.
  • Og så lige verdens bedste restaurant på Montmartre Le Relais Gascon. De serverer den BEDSTE salat i en kæmpe skål, med hjemmebagte kartoffel- og hvidløgschips. Personalet er også virkelig søde, og indenfor er alle væggene malet over med steder og gader fra Paris. Ren hygge!
  • Airbnb! Vores lejlighed er lejet fra Airbnb, en nyrenoveret lidt retroagtig med eget køkken og to værelser, samt stue og badeværelse(r). De ligger lige i midten af Montmartre, og et par hundrede meter væk er en metro-station. Linket kan du finde her. Men Airbnb er i hvert fald et godt sted at finde lejligheder der er lidt mere “lokale”, og også tit billigere.
  • Champs Elyesse har indført bilfri-søndage hver 4. uge, og vi var så heldige, at være der på en af de søndage. Det var en god måde at se gaden på, så sørg for lige at tjekke datoerne, hvis det kunne være noget.

RUS_4094RUS_4275

RUS_3977RUS_4345

Okay, nu kommer vi til kagerne…

Der er bogstavelig talt macarons på hver eneste lille café og gadehjørne. Det kan næsten ikke lade sig gøre at slippe for dem. Men det gør heller ikke noget, for det er en sjov oplevelse at gå rundt og vælge om det skal være rose, appelsinblomst eller Marie Antoinette’s The-smage fra Ladurée. Et berømt sted at gå ind og købe et par macarons til eftermiddagskaffen.

Alt i alt, er Paris bare en dejlig by, der svømmer i kager, gadekunstnere og autentiske restauranter.

RUS_4003RUS_3936

RUS_4521 RUS_4534

RUS_4328RUS_3962

P.S. Den nederste smoothie-opskrift med skyr, blåbær, jordbær, hindbær og æble er hele turen til Paris værd!

/Kir & Cat