Påskelagkage – April

Påskelagkagen er en lagkage som jeg har sat sammen af mine to yndlings smage, (kokos og bær) og det blev super godt😉

Kagen er nem at lave og super lækker til en påskefrokost eller hvis man bare vil have lidt lækkert til påskedagene…

RUS_7797
Ingredienser:

Kokos bunde:

6 æg

200 g flormelis

75 g mandelmel el. meget fint hakkede mandler

40 g kartoffelmel

60  g hvedemel

100 g kokosmel

1,5 tsk bagepulver

Bær mousse:

200 g frosne bær (jeg brugte hindbær og jordbær, men du kan bruge alle slags bær)

3,5 dl fløde

1/2 citron (lime eller appelsin kan også bruges, bare noget til at give noget syre)

1/2 – 1 dl sukker (du kan altid smage til)

3 blade husblas

Kokos smørcreme:

1 vaniljestang

500 g flormelis

250 g blødt smør

1,5 dl kokosmælk

Andet:

Små marcipan æg

Guld og sølv glimmer

RUS_7793

Fremgangsmåde:

Kokos bunde:

  1. Pisk æg og flormelis helt hvidt og luftigt (I ca. 10 min).
  2. Bland mandelmel, kartoffelmel, hvedemel, kokosmel og bagepulver sammen.
  3. Vend melblandingen forsigtigt i de piskede hvider.
  4. Fordel dejen i 2 springforme på18-20 cm i diameter (eller bag dem en af gangen hvis du ikke har 2 springforme i samme størrelse)
  5. Bag bundene ved 190 grader varmluft i 15-20 minutter (eller til de har sat sig og er let brune i kanterne)
  6. Køl bundene af og befri dem fra formen

Bær mousse:

  1. Sæt husblas i blød i koldt vand
  2. Kog bær med sukker og noget af saften fra citronen (limen eller appelsinen) i 10 minutter.
  3. Kram vandet fra husblassen og opløs det i bærkompotten.
  4. Blend til en ensartet konsistens med en stavblender og smag til med citron (lime eller appelsin) og sukker.
  5. Afkøl saften til omkring stuetemperatur.
  6. Pisk fløden stiv og vend derefter den afkølede bærsaft i flødeskummet.
  7. Afkøl i køleskabet til det skal bruges.

Kokos smørcreme:

  1. Få kokosmælken op og koge, og lad den simre i ca 30 min uden låg (eller til den er tyknet ind)  og køl den så helt af – Kokosmælken kan laves op til to dage før, og bare opbevares i køleskabet.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og mas dem sammen med lidt af flormelisset .
  3. Pisk det hjemmelavede vaniljesukker, flormelis, og smørret helt luftigt og næsten hvidt (du skal næsten piske det i 10 min).
  4. Tilsæt den kolde kokosmælk og pisk videre til smørcremen er helt ens, men pas på at den ikke skiller.

Samling:

  1. Rengør springformen på 18-20 cm. i diameter, og læg kageplast rund i kanten.
  2. Lig en kokosbund i springformen, og kom bær moussen ovenpå bunden.
  3. Kom den sidste bund på og tryk forsigtigt på toppen så bundene fæstner til moussen.
  4. Sæt kagen i fryseren i ca 2 timer – eller i køleskabet natten over.
  5. Løsn kagen fra springformen og pil lige så stille kageplasten af kagen.
  6. Smør kagen stramt op med kokossmørcremen.
  7. Pynt med marcipanæggene, og drys med lidt glimmer udover.
  8. Nyd!!!

RUS_7781

/Kir