Mandelmælk

Mandelmælk

RUS_3051

Mandelmælk er et rigtig godt og sundt alternativ til den almindelige mælk, og giver en helt speciel sødme og cremethed til fx. smoothies.

RUS_3095

INGREDIENSER:

2,5 dl mandler

1 liter vand, og ekstra til opblødningen

1 knsp salt

Evt. 1-2 opblødte dadler/vaniljeekstrakt som sødemiddel

RUS_3035

  1. Put mandlerne i en beholder, og fyld vand i, til det dækker mandlerne.
  2. Lad dem stå i 8-18 timer, vi plejer at lade dem stå natten over.
  3. Hæld vandet fra mandlerne, og put dem i en blender.
  4. Tilsæt dadler, og blend.
  5. Placer en si over en stor skål med et klæde over sien, og hæld mælken igennem.
  6. Når det meste er løbet ud ad sig selv, kan du vride kluden for at få det sidste med. (Det der er tilbage kaldes pulpen, og skal ikke smides ud. Det smager rigtig godt i kager eller brød.
  7. Put i en tæt beholder, og kom i køleskabet 3-5 dage.

Leave a Reply