Hindbær-Lime Lagkage April

Så er vi tilbage igen, og denne gang med et ret stor mundfuld kage…

Vi har selv sammensat denne “lagkage” og den smagte faktisk ret godt, men kan helt klart laves anderledes, hvis du foretrækker jordbær frem for hindbær osv.

Men bare et tip: Lad være med at hælde for meget sukker i hindbærmoussen 😉

Vi brugte det meste af dagen på at lave denne kage, for det tager omkring 5 timer. I hvert fald, når der er alle mulige andre ting, der også lige skal laves. Den blev spist lidt senere på aftenen, men fik det egentligt bare bedre af at stå og sætte sig.

Hindbær-lime lagkage

Men vi har en lang opskrift at komme igennem, så lad os bare gå i gang:

Mazarinbund (opskrift til 1 bund)

100 g. ren rå marcipan

100 g. rørsukker

100 g. blødt smør

2 æg str M-L

  1. Ælt marcipan og rørsukker sammen.
  2. Ælt derefter lidt efter lidt smørret med i
  3. Ælt æggene et af gangen ind i massen.
  4. Fyld dejen i en springform beklædt med bagepapir, der passer til størrelsen på den kage, du vil bage. (vores var 20 cm. i diameter)
  5. Bag kagen i ovnen på 170 °C i ca 45 min
  6. Lad bunden køle af i formen.

Nøddebunde (opskrift til 2 bunde)

110 g. hasselnødder

115 g. valnødder

37 g. usaltede pistacienødder

6 æggehvider

225 g. rørsukker

2 spsk. mel

  1. Rist dine nødder på panden og blend dem derefter.
  2. Pisk æggehviderne sammen med sukkeret.
  3. Tilsæt nu de stiftpiskede æggehvider og melet ned i nødde-blandingen.
  4. Fordel massen i en firkantet form på og bag bunden i 18 minutter ved 200 grader varmluft.
  5. Stik 2 bunde ud, og lad dem afkøle på en bagerist.
Hindbær-lime lagkage

Limemousse:

2 dl. piskefløde

1 dl. creme fraiche 18%

1 dl. yoghurt naturel (sødmælksyoghurt)

0,75 dl. sukker

0,75  tsk. revet limeskal

Saft fra 3,5 lime, ca. ½ dl.

3 blade husblas

Lidt pastafarve: Grøn eller gul

  1. Sæt husblas i blød i koldt vand.
  2. Pres limesaften og kog den sammen med sukkeret.
  3. Tag limesaften af varmen
  4. Kram vandet fra husblassen og smelt det i limesaften.
  5. Smag derefter til med lime og sukker, og køl det af til det er ca. stuetemperatur
  6. Pisk fløden stiv, bland derefter creme fraiche og yoghurt sammen.
  7. Når limesaften er afkølet, røres saften sammen med yoghurtblandingen, og vendes derefter i fløden til sidst.
  8. Stil moussen på køl til den skal bruges.

Hindbærmousse:

200 g frosne hindbær

3,5 dl fløde

½ citron

0,75 dl. sukker, men du kan jo altid smage til…

3 blade husblas

  1. Sæt husblas i blød i koldt vand.
  2. Kog hindbær med sukker og noget af saften fra citronen i 10 minutter.
  3. Kram vandet fra husblassen og opløs det i hindbærkompotten.
  4. Blend til en fin konsistens med en stavblender og smag til med citron og sukker. Afkøl saften til omkring stuetemperatur
  5. Pisk fløden stiv og vend derefter den afkølede bærsaft i flødeskummet.
  6. Afkøl i køleskabet til det skal bruges.

Smørcreme:

200 g blødt smør

Ca. 300 g flormelis

Limesaft fra ca ½ lime

Evt. pastafarver, vi brugte rød og gul

  1. Pisk smørret blødt
  2. Tilsæt flormelis og limesaft til smørcremen har en god konsistens. Ikke for hård og ikke for blød.
  3. Farv evt. cremen med pastafarver.
  4. Sæt i køleskab indtil brug.

Samling & pynt:

Når alle dele til kagen er klar og nedkølede begynder samlingen…

  1. Put kageplast i din form, der skal være lige så stor som bundene
  2. Læg første bund (nøddebund) i, og fyld din hindbær mousse i.
  3. Læg mazarinbunden ovenpå, og fyld limemousse i.
  4. Læg den sidste bund øverst, og sæt kagen på køl i mindst en time.
  5. Når kagen er nedkølet, tager du den ud af formen.
  6. Fyld smørcremen i sprøjteposer, og PYNT 🙂
  7. Vi afsluttede med lidt hakkede nødder, fordi smørcremen sad liiidt dårligt, da den smeltede mens vi pyntede. Men det ville også være lækkert med lidt friske bær osv.
  8. Sæt på køl indtil den skal spises, og nyd den og dit gode arbejde!’

Hindbær-lime lagkage

Vi håber det gik (og smagte) godt 🙂

/Kir & Cat