Koldskål is juni

-Koldskålsis med kammerjunke bund (3 Per)

Jeg har altid gerne ville lave en islagkage, men har aldrig rigtigt fået det gjort, fordi den skal være i fryseren så langt tid osv…

Men nu har vi fået en ismaskine, det er meget nemmere. Derfor jeg har prøvet at lave en islagkage, for første gang.

Den er godt nok ikke så stor men den er alligevel god 🙂 /Kir

RUS_4858

Ingredienser:

3 dl koldskål

285 g mel

120 g smør

100 g rørsukker

1 æg

1 tsk. bagepulver

1 vaniljestang

0,5 dl mælk

 

Fremgangsmåde:

  1. Hæld koldskålen i en ismaskine og lad den køre
  2. Skær vaniljestangen midt over og skrab kornene ud.
  3. Mas vaniljekorn og lidt rørsukker sammen
  4. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål
  5. Ælt smørret ind i de tørre ingredienser
  6. Ælt først ægget i og derefter mælken i
  7. Stil dejen på køl i ca. ½ time
  8. Mas dejen ned i en form på 10 cm i diameter (fyld den ca 2 cm op).
  9. Bag bunden i ca 15 min 180 grader,eller til den er gyldenbrun.
  10. Tag bunden ud og halver den med det samme, bag de to bunde igen i 5 min
  11. Tag bundene ud af ovnen og lad dem køle af på en rist. Når bundene er kølet nogenlunde af skal de i fryseren

Samling:

  1. Tag de kolde bunde ud af fryseren og kom den flotteste i formen igen.
  2. Kom koldskålisen ovenpå og kom det hele i fryseren i 10 min.
  3. Tag isen ud og pynt den med friske bær eller andet.
  4. Nyd!!!
RUS_4838

/Kir & cat