Jordbær trifli – Juli

Jordbær er et fantastisk bær og man kan lave så mange forskellige desserter og kager med det, det er også mit yndlings bær/ min yndlings smag. Nu er det jo ved at være slut med jordbær sæsonen og der er kun de ikke så fine jordbær tilbage, men det er også super godt til trifli for bærene skal alligevel koges ind, og så er der alligevel ikke nogle som kan se at det ikke er de fineste røde bær som er brugt, og smagen ændrer sig heller ikke, så det er jo super;-)

RUS_8335

Ingredienser til ca. 3 små glas

230 g jordbær

1 tsk vand

Saft fra ¼ citron

½ spsk maizena blandet op med 2 spsk vand

1/4  l fløde

5 makroner

30 g mandler

1 tsk honning

1 tsk æblekagerasp

 RUS_8331

Fremgangsmåde:

  1. Kog jordbær og vand i ca. 5 minutter, indtil det er blevet til en kompot
  2. Kom citronsaft og maizena blandingen i kompotten og bland det godt rundt
  3. Lad kompotten koge i 1-2 minutter mens du rører godt rundt imens, tag den af varmen, og lad den køle ned
  4. Pisk fløden let
  5. Kom mandler og honning på en pande ved middel varme og lad det smelte sammen
  6. Tag mandlerne af varmen og hak dem groft
  7. Knus makronerne og bland makroner, rasp og mandler sammen

 

Samling:

  1. Start med at lægge et lag kompot i bunden af dine glas
  2. Derefter et lag müsli
  3. Og til sidst et lag fløde
  4. Pynt med jordbær
  5. NYD!

 

/Kir

 

RUS_8339