Chokolader med romkaramel

Toms skildpadder er virkelig noget af vores yndlingsslik! Så derfor besluttede vi at lave dem selv, hvilket viste sig at være helt vildt nemt. Og derfor kan man jo variere smagene lidt selv. Fx. putte mere eller mindre rom i, for det er måske ikke lige det, vi drikker allermest af… Det ville helt klart også være lækkert med lakrids- eller kakaopulver i. Frysetørrede bær måske? Kun fantasien sætter grænser, men vi valgte at starte med den originale.

RUS_5555

INGREDIENSER:

Ca. 300 g Mørk chokolade

1 ds. Kondenseret mælk

1½ ml rom (kan smages til undervejs)

Spiseligt glimmer

RUS_5559

FREMGANGSMÅDE:

  1. Pil papiret af dåsen og kog den i Ca. 3 timer.
  2. Temperer ¾ af chokoladen
  3. Hæld/børst lidt glimmer i formene
  4. Fyld chokoladen i formene, og bank på dem, så der kun er et tyndt lag tilbage.
  5. Sæt chokoladen på køl.
  6. Når dåsen er færdig med at koge, skal du vente med at åbne den, til den er kølet af. Ellers får du varm karamel i hovedet (Vi har prøvet det, det gør ret ondt.)
  7. Derefter blandes karamellen med rom, og hældes i chokoladerne.
  8. Temperer resten af chokoladen, og hæld det over karamellen.
  9. Lad chokoladerne køle af og størkne, og bank dem forsigtigt ud af formen
  10. Nyd dine hjemmelavede fyldte chokolader!

RUS_5565

/Kir & Cat